Andris Eglītis. “Kaut kur tepat”.

Kultūras un mākslas aktualitātes Nov 10, 2017 No Comments

Saules pielietā novembra otrdienā, apzināti ieklīdu galerijā “Daugava”, kur līdz 2.decembrim ir aplūkojama Andra Eglīša izstāde “Kaut kur tepat”.

“Saknes un plastmasa” – ir izstādes darbu cikla nosaukums, kurš raisa asociāciju par kaut ko pirmatnīgu un kulturālu. Eglītis šīs tēmas izpētei ir pievērsies jau iepriekš. Viņš konsekventi apcer reālā un mistiskā, mākslīgā un dabiskā mijiedarbību. Šīs izstādes jaunajos darbos  ir atgriezies arī “Zemes darbu” brūno toņu dubļu kolorīts. Par spīti izmantotā krāsvielu materiāla brutalitātei – Eglīša meistarīgajā izpildījumā darbi pārsteidz un sajūsmina ar tonalitātes smalkumu. 2013.gadā mākslinieks ieguva Purvīša balvu par personālizstādi “Zemes darbi” Mūkusalas Mākslas salonā. Izstāde “Kaut kur tepat” ir oda glezniecībai. Tieši ar šiem darbiem Eglītis bija ielūgts rīkot personālizstādi Maskavā “Vinnij zavod Pop-off” galerijā.

Ievērots un atzinīgi novērtēts  Andris Eglītis ir kopš 2000.gadu sākuma, kad sāka piedalīties izstādēs. Viņš ir arī viens no 56. Venēcijas mākslas biennāles Latvijas paviljona māksliniekiem (“Armpit” kopā ar Katrīnu Neiburgu). Eglītis ir mākslinieks, kurš nepārtraukti nododas radošiem meklējumiem un eksperimentiem, neapstājoties pie sasniegtā, bet vienmēr meklē jaunus veidus kā izpaust savā radošajā daiļradē to, kā sajūt pasauli sev apkārt.

Raksta autore: Laima Šmiukše

Liga_Velina

Mēs izmantojam sīkdatnes un citas izsekošanas tehnoloģijas, lai uzlabotu Jūsu pārlūkošanas pieredzi mūsu vietnē, parādītu Jums personalizētu saturu un mērķētas reklāmas, analizētu mūsu vietnes datplūsmu un saprastu, no kurienes nāk mūsu apmeklētāji.