Māris Subačs. Laime pazīst pasauli

Kultūras un mākslas aktualitātes Sep 30, 2017 No Comments

Apmeklējot Māra Subača personālizstādi Rīgas mākslas telpā, es aizdomājos par laimes meklējumu pirmsākumiem un tās formulas definējumiem. Kas ir laime? Un kurš ir tas mirklis, kad cilvēks sāk domāt par laimi un meklēt to savā dzīvē? Māris Subačs laimi nemeklē, viņš domā, ka laime pazīst pasauli un mīt ikvienā no mums kā dabiska esamības forma.  Līdz 12. novebrim izstāde “Laime pazīst pasauli” sniedz iespēju katram atrast un interpretēt savu laimes kodu.

Māris Subačs ir mākslinieks, kurš savas domas fiksē kontūrzīmējumos, panākot darbu garīgo piepildījumu ar minimāliem izteiksmes līdzekļiem. Savā mākslā viņš izvēlas piesātinātas un ikvienam būtiskas tēmas parādīt skaidrās sakarībās. Darbos ietvertie domu graudi un simboli ir vienkārši, tos saprot ikviens. Plašāku mākslinieka ievērību ir veicinājusi ilgstošā sadarbība ar Juri Rubeni, veidojot ilustrētas pasaku, atziņu un pārdomu grāmatas par garīgām tēmām.

Izstāde “Laime pazīst pasauli” ir meditatīvs ceļojums, kurā mākslinieks aicina skatītāju aplūkot savas pārdomas un atziņas par attiecībām ar Dievu, cilvēkattiecībām, seksu un mīlestību.  Māri Subaču interesē pasaule kāda tā ir. Ar savām patiesības atslēgām viņš atver durvis uz acīmredzamo un interesanto, kas notiek cilvēka dvēselē dzīvojot pasaulē, kura pazīst laimi.

Raksta un fotogrāfiju autore: Laima Šmiukše

 

Liga_Velina

Mēs izmantojam sīkdatnes un citas izsekošanas tehnoloģijas, lai uzlabotu Jūsu pārlūkošanas pieredzi mūsu vietnē, parādītu Jums personalizētu saturu un mērķētas reklāmas, analizētu mūsu vietnes datplūsmu un saprastu, no kurienes nāk mūsu apmeklētāji.