Kristīne Graudule-Putniece. Zīmēšanas maratons – 366 dienas

Kultūras un mākslas aktualitātes Feb 13, 2017 No Comments

Jaunais gads ir laiks, kad vairums apņemas atmest kādu netikumu vai uzsākt kaut ko jaunu, kas veicinātu personīgo izaugsmi un attīstību. Pagājušajā gadā māksliniece Kristīne Graudule-Putniece pieņēma sev zināmu izaicinājumu katru dienu darīt to, kas pašai ļoti patīk radīt zīmējumu katrai dienai. Jaunās mākslinieces veikums gada intervālā līdz 25. februārim ir aplūkojams Kalnciema kvartāla galerijā.

Kristīne Graudule-Putniece ir ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas apakšnozarē. 2012.gadā saņēmusi Borisa Bērziņa stipendiju un jau paguvusi sarīkot piecas personālizstādes un piedalīties vairākās grupu izstādēs. Māksliniece ir izveidojusi Jelgavas mākslas studiju “Grafita”, kurā dalās ar savām zināšanām un prasmēm, un paralēli tās darbībai viņa strādā arī Jelgavas mākslas skolā.

Izstāde “Zīmēšanas maratons 366 dienas” ir par mazajām, ikdienišķajām laimītēm, kuras sniedz katra nodzīvotā diena. Lai gan piedzīvoto nevar vairākkārt atkārtot un sajust, Kristīne Graudule-Putniece savos zīmējumos ir iekodējusi savas atmiņas, kas iepriecina, sajūsmina un atgādina, ka īstais mirklis ir šeit un tagad. Un katram no mums ir izvēles iespējas būt laimīgiem esošajā brīdī un vietā ar lietām un cilvēkiem, kuri ir līdzās.

Raksta un fotogrāfiju autore Laima Šmiukše

Liga_Velina

Mēs izmantojam sīkdatnes un citas izsekošanas tehnoloģijas, lai uzlabotu Jūsu pārlūkošanas pieredzi mūsu vietnē, parādītu Jums personalizētu saturu un mērķētas reklāmas, analizētu mūsu vietnes datplūsmu un saprastu, no kurienes nāk mūsu apmeklētāji.