Elitas Patmalnieces personālizstāde “Viena taada. Elita”

Kultūras un mākslas aktualitātes Nov 29, 2016 No Comments

     Dailes teātra apmeklētāji arī šogad tiek aicināti uz izstādēm Dailes teātra Mākslas telpā “Brīvības 75”. Līdz 11.decembrim stundu pirms katras izrādes un to norišu laikā ikviens var aplūkot Elitas Patmalnieces personālizstādi “Viena taada. Elita.”.

   Elita Patmalniece ir plaša spektra māksliniece, kura galvenokārt darbojas tērpu dizainā, tekstilmākslā un glezniecībā. Viņa ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju – ieguvusi bakalaura grādu Modes mākslas apakšnozarē un maģistra studijās pilnveidojusi glezniecības prasmes Alekseja Naumova multivizuālās mākslas meistardarbnīcā. Plašāku atpazīstamību viņa ir iemantojusi ar uzdrīkstēšanos nekautrēties no spilgtām krāsām savos darbos, kurām ir nozīmīga loma to vēstījumu atšifrēšanā. Savā radošajā daiļradē viņa galvenokārt iedvesmojusies no 20.gadsimta modernisma izpausmēm. Caur vitāli dedzīgiem krāsu salikumiem, ritmu un formu daudzveidību Elita Patmalniece savā mākslā akcentē dzīvotprieka enerģiju, kas ir dinamiska, reflektējoša un aizraujoša kā pati dzīve. Par spīti tumšajam un drūmajam laikam, ar personālizstādi “Viena taada. Elita” , māksliniece aicina un atgādina, ka priecāties vajag arī rudenī.

Raksta un fotogrāfiju autore: Laima Šmiukše

Liga_Velina

Mēs izmantojam sīkdatnes un citas izsekošanas tehnoloģijas, lai uzlabotu Jūsu pārlūkošanas pieredzi mūsu vietnē, parādītu Jums personalizētu saturu un mērķētas reklāmas, analizētu mūsu vietnes datplūsmu un saprastu, no kurienes nāk mūsu apmeklētāji.