Izstāde “Mītu koordinātes” Mūkusalas mākslas salonā

Kultūras un mākslas aktualitātes Nov 07, 2016 No Comments
  Līdz 26. novembrim Mūkusalas mākslas salonā ir skatāma izstāde “Mītu koordinātes”, kurā apkopoti latviešu mākslas darbi, kuros spilgti atainoti mitoloģiskie sižeti par pasaules un cilvēka rašanos.
  Mākslas un mitoloģijas saikne vienmēr ir bijusi noturīga. Tieši caur mākslas vēsturi var atskatīties un izvērtēt mitoloģijas tēlu nozīmi un attīstību gadsimtu lokos. Mākslas salona divās zālēs ir izstādīti darbi apvienjot dažādus medijus – glezniecību, tēlniecību, grafiku un video mākslu. Izstāde “Mītu koordinātes” skatītājam piedāvā iespēju no 17.gadsimta līdz mūsdienām izsekot gan antīkās, gan kristīgās, gan latviešu tradicionālās mitoloģijas interpretācijām mākslinieku darbos. Ekspozīcijā līdzās klasiķu darbiem ir vairāki mūsdienu autoru darbi, kuru radošajā darbībā mitoloģijai nereti ir būtiska loma, paužot viedokli par dažādām šobrīd aktuālām, neērtām un diskutablām tēmām.
  Izstādē piedalās: Jēkabs Belzēns, Boriss Bērziņš, Jēkabs Bīne, Juris Dimiters, Vladimirs Glušenkovs, Alberts Goltjakovs, Ieva Iltnere, Frančeska Kirke, Dace Lielā, Vija Maldupe, Sarmīte Māliņa, Kārlis Miesnieks, Janis Rozentāls, Jēkabs Strazdiņš, Gustavs Šķilters, Jānis Ferdinands Tīdemanis, Valters Uzticis, Kārlis Vītols.

Raksta un fotogrāfiju autore: Laima Šmiukše

 

Liga_Velina

Mēs izmantojam sīkdatnes un citas izsekošanas tehnoloģijas, lai uzlabotu Jūsu pārlūkošanas pieredzi mūsu vietnē, parādītu Jums personalizētu saturu un mērķētas reklāmas, analizētu mūsu vietnes datplūsmu un saprastu, no kurienes nāk mūsu apmeklētāji.