PIERADINĀTĀ DABA. 18.-21. gadsimts Modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas izstāde

Kultūras un mākslas aktualitātes Aug 05, 2016 No Comments

Nenoliedzami daudzām dāmu sirdīm un ne tikai, viens no vasaras gaidītākajiem notikumiem bija starptautiski pazīstamā modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas “Pieradinātā daba” atklāšana Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.

Izstāde “Pieradinātā daba” ir jau astotais projekts, ko Latvijas Nacionālais mākslas muzejs organizē sadarbībā ar ABLV Bank un Aleksandra Vasiļjeva fondu. Ekspozīcijas apmeklētājiem šī ir ekskluzīva iespēja līdz 16. oktobrim vienkopus redzēt dabas un modes saspēli dažādās variācijās trīs gadsimtu garumā – no 18. gadsimta līdz mūsdienām.

Šāda rakstura izstāde no Aleksandra Vasiļjeva tērpu kolekcijas apskatei ir veidota pirmo reizi. Tā pārsteidz ar līdz šim neredzētiem 100 tērpiem un vairāk nekā 300 aksesuāriem, kas grupēti tematiskos blokos – mežs, dārzs, jūra, okeāns, džungļi, savanna un eksotika. “Pieradinātā daba” atklāj un sniedz iespēju baudīt floras un faunas daudzveidību tērpu un aksesuāru dizainā, vienlaicīgi apliecinot dabas varenību kā rosinošu un neizsmeļamu iedvesmas avotu radošiem prātiem visos laikmetos.

Raksta un fotogrāfiju autore: Laima Šmiukše

Liga_Velina

Mēs izmantojam sīkdatnes un citas izsekošanas tehnoloģijas, lai uzlabotu Jūsu pārlūkošanas pieredzi mūsu vietnē, parādītu Jums personalizētu saturu un mērķētas reklāmas, analizētu mūsu vietnes datplūsmu un saprastu, no kurienes nāk mūsu apmeklētāji.